Z trnd testujemy Zottarellę bez GMO

Zottarella bez GMO



     W ramach projektu trnd, testowałam ser mozzarella w rożnych wariantach.

- Zottarella Minis (Classic, Basilikum) oraz Ball (Classic, Basilikum, Light).

Zaletą produktów w/w marki Zott  jest to, że wytwarzane są z mleka pochodzącego od krów karmionych paszą wolą od genetycznie modyfikowanych organizmów i pochodzących z Europy. Również bazylia użyta do   do produkcji Zottarelli jest wolna od modyfikacji genetycznych.

Smakowo najbardziej przypadła mi wersja z bazylią zarówno w wariancie minis jak i ball. 

Zottarella świetnie sprawdziła się do przygotowania pizzy. Zottarella minis, podkreśliła smak moich sałatek.  
W kuchni mieliśmy udaną zabawę przygotowując np. myszkę nadziewaną mozzarellą
#kreatywniewkuchni #zottarellabezgmo




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Lenor Unstoppables